La Fira de Sant Ermengol potenciarà l'espai gastronòmic, redistribuint-ne l'oferta i amb un terç més de parades

La Fira de Sant Ermengol potenciarà l'espai gastronòmic, redistribuint-ne l'oferta i amb un terç més de parades
La mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que tindrà lloc entre el 13 i el 15 d'octubre, espera una major afluència de visitants, tenint en compte la coincidència de dates amb el pont del Pilar.

Davant d'aquesta situació i amb l'objectiu de fomentar la "socialització" entre el públic, l'organització ha decidit potenciar la Gastrofira, que passarà de deu a tretze parades de 'foodtrucks' i que es redistribuirà entre l'aparcament del Doctor Peiró i la part baixa del carrer Major. El nou equip de govern ha mantingut el gruix del format del certamen, tot i que, de cara a 2024, està analitzant la possibilitat de traslladar les casetes que acullen la Fira de Formatges del Pirineu a un altre punt que quedi més al centre de la ciutat.

La mostra de formatges, que arriba a la 29a edició, comptarà enguany amb una cinquantena de parades a l'avinguda del Camí Ral de Cerdanya, on s'oferiran de més de 150 varietats elaborades de forma artesanal. La gran majoria d'aquestes provenen del Pirineu català, basc, aragonès, francès i andorrà, mentre que n'hi ha dues de fora d'aquest àmbit: Formatges Facendera, de la localitat de Robles de la Valcueva (Lleó), i Formatges Camps, situada al Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell).

A més, les degustacions es podran maridar, per primer cop, amb Vermouth Murcarols de la Pobla de Lillet (Berguedà), així com també amb Cervesa C13 de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), vi de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn (Pallars Jussà) i aigua Pineo. Pel que fa al premi 'Amic del formatge', enguany serà per Montse Ferrer, per la seva contribució en l'impuls i manteniment de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu durant més de dues dècades.

Quant al programa de l'aula de tast, es desenvoluparà entre la tarda de divendres i la de diumenge i, entre d'altres, inclourà una sessió dedicada als formatges guanyadors en el tradicional concurs, que tindrà lloc el dissabte de la fira. Mentre, la Fira de Productes Ecològics i de Proximitat comptarà amb tretze parades situades al carrer del Doctor Peiró. Pel que fa a la mostra d'artesania del Pirineu, hi haurà 53 estands de productes alimentaris al carrer Major i 55 més de no alimentaris entre la plaça dels Oms i el carrer Portal de Cerdanya.

D'altra banda, set concessionaris de la capital alturgellenca participaran a l'Autofira, entre l'aparcament del Doctor Peiró i l'avinguda del Camí Ral de Cerdanya, i més de 200 parades conformaran l'espai de venda ambulant de moda i complements a la zona de l'eixample. En el marc de la fira també s'han programat diverses activitats culturals i alguns restaurants de la Seu d'Urgell, integrats a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, oferiran àpats elaborats amb formatges del Pirineu.

Membres de:

Grup El Cargol