Baix Ebre

La producció d'oli caurà a la meitat a l'Ebre per segon any consecutiu i en plena inflació del preu de consum

Segona campanya consecutiva a les Terres de l'Ebre i Tarragona en què la producció d'oli d'oliva caurà a la meitat. La campanya de l'oliva tornarà a ser "complicada", amb pèrdues significatives entre el 40% i el 50%, tot i que lleugerament millor que la recol·lecta de l'any passat quan les pèrdues van ser del 70%. La sequera i la calor van afectar els olivers durant la floració i l'escenari d'escassedat d'oli situa l'inici de la campanya de collita en un context de preus disparats.

Detenen una persona a Tortosa que portava una vintena de grams de cocaïna en roca

Detenen una persona a Tortosa que portava una vintena de grams de cocaïna en roca
La Policia Local de Tortosa ha detingut una persona com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. El detingut circulava pel pont de l'Estat en un patinet. Quan ha vist els agents policia ha fet una maniobra estranya i ha intentat escapolir-se.

Interior valora "positivament" el simulacre a Tarragona i l'Ebre i assegura que han sonat totes les sirenes

El Departament d'Interior, a través del conseller Joan Ignasi Elena, ha valorat positivament el simulacre de risc químic que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a Tarragona i l'Ebre. Des de Protecció Civil han assegurat que han sonat totes les sirenes (49 a Tarragona i 2 a l'Ebre) i que el missatge als telèfons mòbils s'ha rebut.

Tortosa intensifica la neteja i el manteniment de la via pública, amb 180 accions a executar en sis mesos

L'Ajuntament de Tortosa ha presentat un pla de xoc pels propers sis mesos per intensificar la neteja i el manteniment de la via pública a tots els barris de la ciutat i als pobles de Vinallop i els Reguers. Es tracta de 180 actuacions, un 24% de les quals ja s'han executat aquest estiu. L'alcalde Jordi Jordan ha destacat que el programa no costarà recursos extraordinaris perquè s'ha fet una "fiscalització" dels contractes de la neteja, l'enllumenat o la jardineria, perquè es compleixin totes "les accions previstes".

L'H10 Imperial Tarraco, el Tancat de Codorniu i Casa Ceremines, millors hotels de l'any de Tarragona i l'Ebre

L'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona i les Terres de l'Ebre (AEHT) i Booking han premiat els millors hotels de l'any. El primer premi ha sigut per a l'hotel H10 Imperial Tarraco de Tarragona, el segon premi per a l'hotel Tancat de Codorniu d'Alcanar (Montsià) i el tercer premi per l'hotel Casa Ceremines de Xerta (Baix Ebre).

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals
Posar en contacte emprenedors, empreses i joves amb iniciatives a les Terres de l'Ebre per facilitar la creació d'activitat econòmica al territori, retenint i ajudant a retornar el talent als municipis d'àrees rurals.

Els Bombers reben 85 avisos per la pluja, la majoria a Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els Bombers reben 44 avisos per la pluja a les Terres de l'Ebre, la majoria a l'Ametlla de Mar i Deltebre
Els Bombers han rebut 85 avisos per serveis relacionats amb les pluges des de l'inici de l'episodi i fins a les quatre de la tarda d'aquest divendres, la majoria provinents del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

L'IPC puja quatre dècimes al Camp de Tarragona i l'Ebre i se situa en el 2,3

L'IPC anual a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha pujat quatre dècimes segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al juliol es va situar en l'1,9, mentre que durant l'agost va augmentar fins el 2,3. Tot i això, es manté per sota de l'IPC de Catalunya que ha tancat a 2,5.

Més d'un miler de persones s'apleguen a la catedral de Tortosa per seguir la presa de possessió del nou bisbe

Més d'un miler de persones s'apleguen a la catedral de Tortosa per seguir la presa de possessió del nou bisbe
Més d'un miler de persones s'han aplegat a la catedral de Tortosa per seguir la cerimònia de presa de possessió del nou bisbe de la diòcesi, Sergi Gordo, i donar-li la benvinguda a la ciutat.

L'ocupació hotelera del mes d'agost al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'enfila fins al 90%

Els allotjaments turístics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assolit una mitjana del 90% durant el mes d'agost, segons dades de l'AEHT (Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona). En el cas de la costa, durant les setmanes centrals, s'ha arribat al 98%.

Almenys una dotzena de carreteres afectades a l'Ebre i el Priorat durant el cap de setmana a causa de la Dana

Almenys una dotzena de carreteres afectades a l'Ebre i el Priorat durant el cap de setmana a causa de la Dana
La Depressió Aïllada a Nivells Alts (Dana) del cap de setmana a les Terres de l'Ebre i al Priorat va afectar una dotzena de carreteres de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona, segons el balanç de l'administració provincial.

Membres de:

Grup El Cargol