Segrià

Les exportacions a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran assoleixen els 289 MEUR al juliol, un 4,8% més que fa un any

Les exportacions a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran han assolit els 289,8 milions d'euros al juliol, un 4,8% més en comparació al mateix període del 2022, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

L'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya reclama puntualitat a la Generalitat a l'hora de pagar la bestreta dels ajuts de la Política Agrària Comuna

L'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que mantingui el 16 d'octubre com a data d'inici de pagament de les bestretes dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) corresponents a 2023, tal com preveu la normativa. Segons l'organització agrària, l'endarreriment d'aquests pagaments afectaria uns 40.000 pagesos i ramaders del territori català i provocaria que, en molts casos, aquests professionals agraris es vegin obligats a augmentar, encara més, el seu nivell d'endeutament.

Investiguen l'atracament a un local d'apostes de Lleida en què el lladre hauria agredit i lligat una treballadora

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'identificar, localitzar i detenir l'autor d'un robatori en un local d'apostes esportives de Lleida.

Reprenen les obres de millora del ferm de l'A-2 entre Alpicat i el límit d'Osca i a la variant de Cervera

Reprenen les obres de millora del ferm de l'A-2 entre Alpicat i el límit d'Osca i a la variant de Cervera
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha reprès aquesta setmana els treballs de millora del ferm de l'A-2 al Segrià, entre Alpicat i el límit d'Osca, i a la Segarra, a la variant de Cervera.

Detinguts un pare i un fill després d'entregar-se a la policia per l'apunyalament d'un home a Pardinyes

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home i el seu fill, de 43 i 23 anys respectivament, que es van entregar a la policia per l'apunyalament d'un home la nit del divendres 8 de setembre al barri de Pardinyes de Lleida.

Comença la reforma integral del Palau de Vidre de Lleida per a millorar-ne l'eficiència energètica i l'accessibilitat

Comença la reforma integral del Palau de Vidre de Lleida per a millorar-ne l'eficiència energètica i l'accessibilitat
Lleida ha iniciat aquest dilluns les obres de reforma del Palau de Vidre per millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat de l'edifici dels Camps Elisis construït l'any 1965. El projecte preveu una planta baixa polivalent amb usos firals i esportius i una primera planta amb una sala de conferències, un espai per a entitats del barri de Cappont i una zona de cotreball.

Una baralla a les penyes de les festes d'Almenar acaba amb un ferit greu a ganivetades i un detingut

Una baralla a les penyes de les festes d'Almenar acaba amb un ferit greu a ganivetades i un detingut
Una baralla que va tenir lloc a primera hora de dissabte al matí a les penyes de les festes d'Almenar va acabar amb un ferit greu a ganivetades, quatre més de lleus, i un detingut.

L'IEI de Lleida inaugura una exposició per fer universal la faceta més personal i l'obra científica de Joan Oró

L'IEI de Lleida inaugura una exposició per fer universal la faceta més personal i l'obra científica de Joan Oró
L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida ha inaugurat aquest divendres l'exposició 'Joan Oró. A la cerca de l'origen de la vida', una de les principals activitats que es fan per commemorar el centenari del naixement del cèlebre bioquímic lleidatà.

Vuit escoles catalanes vinculades a l'Opus canviaran part de l'uniforme de les alumnes i inclouran la faldilla-pantaló

Vuit escoles catalanes vinculades a l'Opus canviaran part de l'uniforme de les alumnes i incorporaran la faldilla-pantaló. Són totes les que pertanyen a la Institució Familiar d'Educació, que abans segregaven per sexe, i entre les quals s'hi troben Les Alzines de Girona, La Farga de Sant Cugat del Vallès, la Institució Lleida d'Alpicat o l'Igualada de Jorba.

Uns 2.500 alumnes nous comencen el curs a la UdL

Uns 9.000 alumnes – 2.500 nous – comencen aquest dimarts les classes als graus i dobles graus de la Universitat de Lleida (UdL). D'aquests gairebé 260 ho fan a Igualada. A l'espera de la propera matrícula, posterior a la convocatòria extraordinària de la selectivitat, la UdL ja ha cobert totes les places de primer disponibles al 75,5% dels graus, 40 titulacions (38 dels centres propis i 2 dels adscrits). 

Reunió entre la Paeria de Lleida i la comunitat marroquina de la ciutat per canalitzar i garantir els ajuts al Marroc

La Paeria de Lleida s'ha reunit aquest dimarts amb els representants de 12 associacions i col·lectius de la comunitat marroquina de la ciutat per bastir una estratègia de suport als afectats pel terratrèmol al Marroc.

Membres de:

Grup El Cargol