Garrotxa

Les exportacions gironines alenteixen el creixement però ja freguen els 4.800 MEUR en l'acumulat del 2023

Les exportacions gironines han crescut un 2,7% al juliol i ja freguen els 4.800 MEUR en l'acumulat del 2023. Tot i que en comparació amb el maig i el juny el creixement s'alenteix, de moment les vendes a l'exterior continuen en números positius. Al juliol, les empreses gironines han exportat per valor de 691 MEUR.

Un treballador d'una empresa de construcció mor a Olot en caure des d'una teulada situada a uns vuit metres

Un treballador d'una empresa de construcció mor a Olot en caure des d'una teulada situada a uns vuit metres
Un treballador d'una empresa de construcció ha mort aquest dimarts en caure des d'una teulada. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís passades les dotze del migdia per adreçar-se fins a una nau d'Olot on la víctima havia patit l'accident.

El curs escolar arrenca amb 140 professors més a la demarcació de Girona

El curs escolar ha arrencat aquesta setmana amb “més de 140 professors nous” a la demarcació de Girona en comparació amb els que hi havia a finals de curs. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, assegura que “hi ha més professorat que mai en un moment en què hi ha menys alumnat”.

L'atur a les comarques gironines torna a créixer a l'agost per segon mes consecutiu

El nombre d'aturats a les comarques gironines ha tornat a augmentar per segon mes consecutiu aquest agost, tot i que de forma més important que el mes anterior.

Olot prohibeix els patinets elèctrics pel centre de la ciutat després dels 23 accidents del darrer any i mig

Olot prohibeix els patinets elèctrics pel centre de la ciutat després dels 23 accidents
L'Ajuntament d'Olot ha prohibit els patinets elèctrics pel centre de la ciutat. Ho ha aprovat el ple celebrat aquest dijous, a través d'una modificació de l'ordenança de mobilitat de la ciutat. Tot plegat després que en el darrer any i mig -des de gener del 2022- la Policia Local denunciés 220 persones per anar amb el patinet i es produïssin fins a 23 accidents.

El servei d'emprenedoria de la Garrotxa atén un centenar de persones el 2023, la majoria dones

El servei d'emprenedoria de la Garrotxa DinàmiG ha atès al llarg d'aquest 2023 un centenar de persones que volen muntar un negoci. La gran majoria son dones, amb estudis universitaris i que pretenen tirar endavant la seva empresa a la capital, Olot. De fet, aquest és el perfil habitual dels darrers anys. Val a dir que el 79% de les dones que s'interessen pels serveis que ofereix DinàmiG participen de manera assídua a les diferents propostes que ofereix el servei, mentre desenvolupen la seva idea de negoci.

L'estiu més calorós dels darrers anys omple Sadernes: Més de 6.300 reserves d'aparcament en quatre mesos

L'estiu més calorós dels darrers anys ha omplert els espais naturals i les platges. Un dels més sol·licitats és Sadernes, a Montagut i Oix. I és que aquesta zona de gorgs i camins de l'Alta Garrotxa ja ha registrat més de 6.300 reserves d'aparcament, l'única manera de poder arribar a la zona propera als gorgs amb vehicle.

Mantenen la suspensió cautelar del mosso que va clavar una bufetada a un home que cridava al mig del carrer a Olot

Mantenen la suspensió cautelar del mosso que va clavar una bufetada a un home que cridava al mig del carrer a Olot
Els Mossos d'Esquadra mantenen la suspensió cautelar a l'agent que va clavar una bufetada a un home que cridava al mig del carrer a Olot. Segons informen els Mossos, la Comissaria General d'Investigació i Afers Disciplinaris del cos ja ha enviat els primers resultats de la investigació al jutjat, que haurà de determinar la possible comissió d'algun delicte en l'actuació policial.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa estén els seus serveis a tota la regió sanitària de Girona

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU) estén la seva cartera de serveis a tota la regió sanitària de Girona. Els professionals que necessitin fer una consulta ja ho poden fer directament a aquesta unitat ubicada a l'Hospital d'Olot. D'aquesta manera la PEHSU amplia la seva cobertura a tota la regió.

Les polèmiques imatges d'un Mosso propinant una bufetada a un home que cridava en plena nit a Olot

Les polèmiques imatges d'un Mosso propinant una bufetada a un home que cridava en plena nit a Olot

En les darreres hores s'ha viralitzat un vídeo on es veu un agent dels Mossos d'Esquadra propinant una bufetada a un home que està cridant en plena nit al carrer, a Olot. Segons fonts del cos, els fets s'haurien produït la nit de dimecres.

'Himnes del Cor' obre la tercera edició del VALLVIVA omplint la nit amb els grans èxits de la història de la música

'Himnes del Cor' obre la tercera edició del VALLVIVA omplint la nit amb els grans èxits de la història de la música

'Himnes del Cor' ha obert la tercera edició del festival VALLVIVA omplint la nit amb els grans èxits de la història de la música. L'espectacle de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb les veus de Beth, Manu Guix, La Pau, Joan Garrido i la Polifònica de Puig-reig, van portar a l'escenari del certamen cançons atemporals que s'han convertit en autèntics himnes musicals, com 'Amazing Grace', 'I will survive' o 'Highway to Hell'.

Membres de:

Grup El Cargol