Ribera d'Ebre

La producció d'oli caurà a la meitat a l'Ebre per segon any consecutiu i en plena inflació del preu de consum

Segona campanya consecutiva a les Terres de l'Ebre i Tarragona en què la producció d'oli d'oliva caurà a la meitat. La campanya de l'oliva tornarà a ser "complicada", amb pèrdues significatives entre el 40% i el 50%, tot i que lleugerament millor que la recol·lecta de l'any passat quan les pèrdues van ser del 70%. La sequera i la calor van afectar els olivers durant la floració i l'escenari d'escassedat d'oli situa l'inici de la campanya de collita en un context de preus disparats.

Interior valora "positivament" el simulacre a Tarragona i l'Ebre i assegura que han sonat totes les sirenes

El Departament d'Interior, a través del conseller Joan Ignasi Elena, ha valorat positivament el simulacre de risc químic que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a Tarragona i l'Ebre. Des de Protecció Civil han assegurat que han sonat totes les sirenes (49 a Tarragona i 2 a l'Ebre) i que el missatge als telèfons mòbils s'ha rebut.

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals
Posar en contacte emprenedors, empreses i joves amb iniciatives a les Terres de l'Ebre per facilitar la creació d'activitat econòmica al territori, retenint i ajudant a retornar el talent als municipis d'àrees rurals.

El passatger d’un cotxe mor en un xoc frontal amb un camió a l’N-420 a Móra d’Ebre

El passatger d’un cotxe mor en un xoc frontal amb un camió a l’N-420 a Móra d’Ebre
El passatger d’un cotxe ha mort aquest divendres en un xoc frontal amb un camió a l’N-420 a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 14.01 hores. L’accident ha estat al quilòmetre 819,5 de la via. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat una altra persona en estat greu a l’hospital de Móra.

L'IPC puja quatre dècimes al Camp de Tarragona i l'Ebre i se situa en el 2,3

L'IPC anual a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha pujat quatre dècimes segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al juliol es va situar en l'1,9, mentre que durant l'agost va augmentar fins el 2,3. Tot i això, es manté per sota de l'IPC de Catalunya que ha tancat a 2,5.

L'ocupació hotelera del mes d'agost al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'enfila fins al 90%

Els allotjaments turístics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assolit una mitjana del 90% durant el mes d'agost, segons dades de l'AEHT (Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona). En el cas de la costa, durant les setmanes centrals, s'ha arribat al 98%.

ANAV anuncia que ja ha corregit el problema que ha provocat la segona aturada d'Ascó I en dos dies

La central nuclear d'Ascó I opera en aquests moments al 80% de potència i puja la càrrega, segons l'empresa gestora ANAV, després de patir aquest dilluns al vespre la segona aturada no programada en tres dies. La mateixa operadora ha informat que va iniciar la seqüència d'aturada per identificar la causa del comportament anòmal del seqüenciador de càrregues del tren A.

La central nuclear Ascó I avisa d'una segona parada no programada arran la incidència de dilluns

La central nuclear Ascó I ha iniciat una segona parada no programada del reactor en aplicació de les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF). La instal·lació ha traslladat la situació al Consell de Seguretat Nacional (CSN), després que dilluns per la tarda es detectés una senyal de pèrdua de potència exterior a la barra de salvaguardes de tren A.

Tres detinguts per robar objectes de valor de l'interior de dos cases de Tivissa

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, entre els 31 i 38 anys, com a presumptes autors dels robatoris a dos cases de Tivissa (Ribera d'Ebre) que van tenir lloc el 4 i el 31 de juliol passats.

Inicien els tràmits per a la construcció de dos parcs fotovoltaics a Ascó i Flix

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat a informació pública els tràmits inicials per a la construcció de dos parcs fotovoltaics als municipis d'Ascó i Flix (Ribera d'Ebre).

La UB documenta els impactes dels bombardejos de la Guerra Civil a l'antiga fàbrica d'explosius de cloratita a Flix

La UB documenta els impactes dels bombardejos de la Guerra Civil a l'antiga fàbrica d'explosius de cloratita a Flix

La Universitat de Barcelona ha documentat els impactes del bombardeig que va patir un pavelló de l'antiga fàbrica d'explosius de cloratita de Flix (Ribera d'Ebre) al febrer del 1937, durant la Guerra Civil. La UB ha fet aquest estiu la tercera campanya d'excavació al taller d'explosius que es troba dins la Reserva Natural de Sebes.

Membres de:

Grup El Cargol