Montsià

L'artista austríaca LIA, pionera en la creació artística del codi digital, projecta 'Fluctus' a La Façana de Lo Pati d'Amposta

La Façana de Lo Pati – Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta estrena aquest dijous la projecció de l'obra 'Fluctus'. És una de les últimes creacions de l'artista austríaca LIA, pionera de l'art digital, on "passa pel sedàs del codi digital" la natura i els paisatges vius, i també els alienígenes.

La producció d'oli caurà a la meitat a l'Ebre per segon any consecutiu i en plena inflació del preu de consum

Segona campanya consecutiva a les Terres de l'Ebre i Tarragona en què la producció d'oli d'oliva caurà a la meitat. La campanya de l'oliva tornarà a ser "complicada", amb pèrdues significatives entre el 40% i el 50%, tot i que lleugerament millor que la recol·lecta de l'any passat quan les pèrdues van ser del 70%. La sequera i la calor van afectar els olivers durant la floració i l'escenari d'escassedat d'oli situa l'inici de la campanya de collita en un context de preus disparats.

L'H10 Imperial Tarraco, el Tancat de Codorniu i Casa Ceremines, millors hotels de l'any de Tarragona i l'Ebre

L'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona i les Terres de l'Ebre (AEHT) i Booking han premiat els millors hotels de l'any. El primer premi ha sigut per a l'hotel H10 Imperial Tarraco de Tarragona, el segon premi per a l'hotel Tancat de Codorniu d'Alcanar (Montsià) i el tercer premi per l'hotel Casa Ceremines de Xerta (Baix Ebre).

Reclamen rebaixar la llera del barranc de la Galera per atenuar els danys que els aiguats causen a Masdenverge

Just quan es compleixen gairebé 23 anys d'una barrancada que va esborrar literalment el pont que creua el barranc de la Galera i va deixar seriosos desperfectes en camins, habitatges i finques particulars, els veïns de Masdenverge han comprovat que aquests episodis, llavors considerats extraordinaris, se succeeixen cada cop més sovint. Va passar també, amb menor intensitat, el 2018, el 2021 amb el Glòria i, ara, s'ha tornat a repetir. 

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals

Organitzen quatre networking a les Terres de l'Ebre per retenir el talent als municipis de zones rurals
Posar en contacte emprenedors, empreses i joves amb iniciatives a les Terres de l'Ebre per facilitar la creació d'activitat econòmica al territori, retenint i ajudant a retornar el talent als municipis d'àrees rurals.

L'IPC puja quatre dècimes al Camp de Tarragona i l'Ebre i se situa en el 2,3

L'IPC anual a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha pujat quatre dècimes segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al juliol es va situar en l'1,9, mentre que durant l'agost va augmentar fins el 2,3. Tot i això, es manté per sota de l'IPC de Catalunya que ha tancat a 2,5.

L'ocupació hotelera del mes d'agost al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'enfila fins al 90%

Els allotjaments turístics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assolit una mitjana del 90% durant el mes d'agost, segons dades de l'AEHT (Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona). En el cas de la costa, durant les setmanes centrals, s'ha arribat al 98%.

Protecció Civil tanca l'alerta de l'Inuncat i el dispositiu de neteja i sanejament d'Alcanar

Protecció Civil tanca l'alerta de l'Inuncat i el dispositiu de neteja i sanejament d'Alcanar
Protecció Civil ha tancat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) un cop finalitzat l'episodi causat per la Dana aquest cap de setmana, principalment a les Terres de l'Ebre.

Almenys una dotzena de carreteres afectades a l'Ebre i el Priorat durant el cap de setmana a causa de la Dana

Almenys una dotzena de carreteres afectades a l'Ebre i el Priorat durant el cap de setmana a causa de la Dana
La Depressió Aïllada a Nivells Alts (Dana) del cap de setmana a les Terres de l'Ebre i al Priorat va afectar una dotzena de carreteres de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona, segons el balanç de l'administració provincial.

Inundada la Barra del Trabucador al Delta de l'Ebre pel temporal de mar

La Barra del Trabucador al Delta de l'Ebre es troba inundada pel temporal de mar de les últimes hores després del pas de la DANA.

Restablerta la circulació de trens al corredor mediterrani per una via entre l'Aldea i Ulldecona

El corredor ferroviari mediterrani ha recuperat parcialment el servei aquest dilluns després de veure's afectat aquest diumenge pel temporal de pluja i vent al sud de Catalunya i al País Valencià.

Membres de:

Grup El Cargol