Alt Empordà

Les exportacions gironines alenteixen el creixement però ja freguen els 4.800 MEUR en l'acumulat del 2023

Les exportacions gironines han crescut un 2,7% al juliol i ja freguen els 4.800 MEUR en l'acumulat del 2023. Tot i que en comparació amb el maig i el juny el creixement s'alenteix, de moment les vendes a l'exterior continuen en números positius. Al juliol, les empreses gironines han exportat per valor de 691 MEUR.

Una dona accepta 5 anys de presó per voler matar un home ruixant-lo amb benzina per calar-li foc a Castelló d'Empúries

Una acusada d'intentar matar un home ruixant-lo amb benzina per calar-li foc a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) el 3 de novembre del 2021 ha acceptat 5 anys de presó.

El Govern declara l'emergència a Figueres i 11 municipis més de l'Alt Empordà que depenen del pantà de Darnius Boadella

El Govern de la Generalitat ha declarat la situació d'emergència a l'embassament Darnius Boadella (Alt Empordà), ja que es troba al 17% de la seva capacitat, i als 12 municipis que en depenen, entre ells Figueres, que se sumaran als 22 que depenen de l’aqüífer del Fluvià Muga, també a l’Alt Empordà, i als dos que s’abasteixen de l’embassament de Riudecanyes (Baix Camp).

Amenacen els Mossos amb una defensa i un fusell de pesca a Terrades quan els troben marihuana valorada en 400.000 euros

Els Mossos han desmantellat una plantació de marihuana a la llera d'un torrent de Terrades (Alt Empordà) on creixia droga valorada en 400.000 euros. En total, al paratge hi havia unes 160 plantes. Els Mossos d'Esquadra van descobrir-la el 13 de setembre, i en poques hores van muntar un operatiu per desmantellar-la.

Figueres engega els tràmits per resoldre el "punt negre" de l'encreuament de l'avinguda Dalí i la Pujada del Castell

Figueres engega els tràmits per resoldre el "punt negre" de l'encreuament de l'avinguda Dalí i la Pujada del Castell

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat els tràmits per resoldre el "punt negre" de l'encreuament de l'avinguda Salvador Dalí i la Pujada de Castell per reordenar-lo i evitar que s'hi cometin infraccions. La intervenció té un cost de 240.000 euros, 146.000 dels quals es finançaran a través d'una subvenció de la Generalitat i la resta es pagarà amb fons propis de l'Ajuntament.

Els ecologistes reprenen la neteja de platges a Llançà després de l'estiu i criden els joves a participar-hi

Els ecologistes reprenen la neteja de platges a Llançà després de l'estiu i criden els joves a participar-hi
L'entitat ecologista Platges Netes, amb la col·laboració de Saltalmar, ha organitzat aquest dissabte al matí la primera recollida de deixalles i neteja del fons marí a Llançà després de l'estiu, quan atura l'activitat.

La plataforma Albera Lliure de Molins recorre l'autorització prèvia del parc eòlic Galatea i avisa que anirà als jutjats

La plataforma Albera Lliure de Molins (ALLIMO) ha presentat un recurs d'alçada en contra de l'autorització prèvia del parc eòlic Galatea de la Jonquera (Alt Empordà). El recurs ha estat admès i ara la Secretaria d'Acció Climàtica haurà de resoldre si l'estima o no. 

Detenen a la Jonquera un home que duia 49,2 kg d'haixix amagats sota el seient del cotxe

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 50 anys que duia 49,2 kg d'haixix amagats sota el seient del cotxe.

La Ludwig Band publica ‘Contraban’, el tercer avançament del seu nou disc

La Ludwig Band estrena aquest dimarts la rockera ‘Contraban’, la tercera cançó del seu nou disc ‘Gràcies per venir’, i encara així la recta final que acabarà amb la publicació de l’àlbum el 20 d’octubre. Un nou tema en el qual es veu la clara influència de Bruce Springsteen en el grup com també d’altres cantants com Riba, Sisa o Portet.

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries clou la 31a edició i supera per primer cop els 50.000 visitants

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries clou la 31a edició i supera per primer cop els 50.000 visitants
Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha tancat la 31a edició amb la xifra més alta de visitants de la seva història. La "festa medieval" ha rebut per primera vegada més de 50.000 persones. El festival s'ha celebrat durant el cap de setmana i ha programat més de 200 activitats per a tots els públics.

Terra de Trobadors tanca aquest diumenge amb "èxit de públic" i més de 200 activitats programades

Terra de Trobadors tanca aquest diumenge amb "èxit de públic" i més de 200 activitats programades
Terra de Trobadors tanca una nova edició amb "èxit de públic". Milers de persones s'han acostat a Castelló d'Empúries a una de les festes medievals més importants de Catalunya.

Membres de:

Grup El Cargol