Gairebé 10.000 alumnes comencen el curs escolar a l'Alt Pirineu i Aran

Gairebé 10.000 alumnes comencen el curs escolar a l'Alt Pirineu i Aran
Els centres educatius de l'Alt Pirineu i Aran han començat aquest dimecres el nou curs escolar amb 9.958 alumnes matriculats en els cicles d'infantil, primària i secundària. En concret, 1.663 persones s'han inscrit a cicle infantil, 4.287 a primària, 3.220 a secundària obligatòria i 788 a batxillerat.

En el cas del segon cicle d'educació infantil s'ha produït un increment respecte al curs anterior, passant dels 1.237 alumnes de 2022 als 1.450 d'enguany. En la resta d'etapes educatives, la xifra d'alumnes es manté estable. D'altra banda, en el segon curs de gratuïtat d'infantil 2, s'han incorporat tres llars d'infants a les instal·lacions de centres educatius de Les (Val d'Aran), Montellà i Martinet (Cerdanya) i Vilaller (Alta Ribagorça).

Gairebé nou de cada deu alumnes han iniciat el curs en centres públics. Així, en educació primària hi haurà 210 grups i 3.706 alumnes i 2.759 a secundària. Pel que fa al personal docent, les dotacions s'han incrementat en gairebé un 6%, amb la qual cosa es passa de les 981 del curs 2022-23 a les 1.039 d'aquest curs. Aquestes dotacions addicionals es distribuiran principalment entre instituts (27), escoles (27) i un institut escola (3), mentre que la dotació restant es destinarà a altres serveis educatius.

Primer curs amb vals escolars de 100 euros

El nou curs arrenca amb dues novetats significatives. D'una banda, el val escolar de 100 euros per a cada estudiant de primària per comprar llibres de text i material escolar, que moltes famílies ja han utilitzat per a la preparació de l'inici de curs. De l'altra, la figura de referent de coeducació, convivència i benestar emocional, que es posarà en marxa a tots els centres educatius de Catalunya.

A més, amb l'objectiu de facilitar al personal docent la detecció de violències als centres, es fusionen en un únic document els protocols de violències masclistes, LGBTI-fòbia, assetjament i odi, i discriminació. També s'implanta el Registre de Violències contra l’Alumnat (REVA) per millorar la detecció i seguiment dels casos de violències als centres educatius.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat