Un home que va denunciar davant els Mossos maltractaments i amenaces per part de la parella a Isona ho ha negat tot al judici que s'ha fet aquest dijous a l'Audiència de Lleida. El 29 d'octubre de 2021 l'home es va trencar els talons en saltar per la finestra.
Pallars Jussà
La Unesco decideix aquesta setmana a Rabat si declara els raiers com a Patrimoni Cultural Immaterial
La Unesco celebra des d'aquest dilluns i fins al 3 de desembre la 17a reunió del Comitè de Salvaguarda de Patrimoni Cultural Immaterial a Rabat (Marroc). Durant el transcurs de la trobada es decidirà si els raiers entren a la llista de Patrimoni de la Humanitat. La Pobla de Segur i Pont de Claverol, al Pallars Jussà, i Coll de Nargó, a l'Alt Urgell, confien aconseguir aquest reconeixement.
L’Ajuntament de Tremp i l’associació Lo Podall han signat avui el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, un acord que té com a objectiu fomentar i promocionar la pràctica de l’esport i la BTT en el medi natural i la utilització dels camins i senders del municipi.
Dues nenes de 14 anys han explicat aquest dijous a l'Audiència de Lleida com un home les va abordar a Tremp quan tenien 11 anys i ell 58. La primera ha explicat que entre els mesos d'abril i maig de 2019, l'home se li va acostar per darrere dins d'una mesquita i li va tocar els pits. La segona ha dit que a l'octubre, l'acusat li va demanar si el podia ajudar amb unes cartes perquè no sabia llegir i que un cop al portal, la va agafar pel braç i li va fer un petó als llavis.
A l'Alt Pirineu i Aran es van produir més de 29.000 incidents durant l'any 2021, dels quals un 53% va requerir la mobilització d'un recurs sanitari. Aquestes dades s'han donat a conèixer durant la IV Jornada d'Emergències del Pirineu, celebrada a Tremp, i que ha reunit a més de 500 professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'Hospital Comarcal del Pallars.
L’Ajuntament de Tremp, a través del programa “Treball als Barris” ha finalitzat la subvenció amb dues formacions molt diferents, adreçades específicament a persones que busquen millorar el seu cv professional. La primera formació ha estat de cuina i ha consistit en l’elaboració de conserves. Ha anat a càrrec de dos professionals del món de la restauració, Mariano Gonzalvo de Lo Paller del Coc (Surp) i Oriol Pallarès, d’És Pallarès (Tremp).
Passats 4 anys de funcionament del projecte de dinamització comercial del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp, així com la resta d’agents públics i privats que en participen, han tirat endavant la creació d’una imatge que identifiqui el projecte i les accions que s’hi desenvolupen i que alhora posi en valor el comerç local del Pallars Jussà.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat a Tremp el nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals per al desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes.
L'associació Lo Podall, amb seu a Tremp, s'ha presentat al programa Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran per tal d'aconseguir finançament per consolidar el territori Geobike Lo Podall com a zona de referència en la pràctica de la BTT. Per fer-ho possible Sandra Rigol, de Lo Podall, ha dit que és imprescindible realitzar un llistat de les parcel·les privades per on passen els senders i elaborar un document per signar entre els propietaris dels terrenys i l'entitat.
Envall, un petit poble de set habitants del Pallars Jussà, ha estrenat l'Escola d'Oficis de Muntanya. Es tracta d'un centre que impartirà formació reglada i reconeguda pel SOC i organitzarà cursos d'oficis tradicionals. De la formació professional en destaca: apicultura; construcció i rehabilitació de muntanya; guarda de refugi i albergs de muntanya i manteniment i instal·lació d'energies renovables. Es vol que la formació estigui molt vinculada al territori.
El corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa 'Al teu gust' que s'ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d'origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors.