Featured

L'escola de Llavorsí tindrà un pati verd el proper curs, el primer del Pallars Sobirà

Els alumnes de l'escola de Llavorsí, al Pallars Sobirà, gaudiran el pròxim curs d'un nou pati. Es tracta d'un Pati Verd que pretén renaturalitzar aquest espai d'esbarjo incrementant les zones verds, amb l'habilitació de punts d'ombra i la retirada del ciment.

Aquest pati, que serà el primer d'aquestes característiques del Pallars Sobirà i un dels únics de tot l'Alt Pirineu, ha estat impulsat per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) dels col·legis del Pallars Sobirà i ha comptat amb una comissió interdisciplinar pel seu disseny. Sara Mirada, directora del centre, ha explicat que una aportació important ha sigut la dels escolars. El curs anterior van fer assemblees per tenir en compte la seva opinió.

La directora del centre ha dit que Llavorsí està envoltat de natura, però calia portar-la també al patí perquè els alumnes se'n puguin beneficiar. La renaturalització del patí ha tingut molt en compte els conceptes pedagògics de l'equip docent però també els d'arquitectes experts en patis.

Mestres i famílies volen que el pati sigui un espai on l'educació, la convivència, la descoberta, la creativitat i el joc o l'activitat física hi tinguin cabuda i al pati de Llavorsí s'ha fet amb l'eliminació del ciment i portant la natura al centre.

Aquesta obra suposarà una inversió de més de 45.000 euros a l'Ajuntament de Llavorsí, que finançarà l'obra a través d'un Pla únic d'Obres i Serveis (PUOS). El projecte també preveu la connexió del col·legi amb la ludoteca pública i el menjador escolar. Això suposarà rebaixar el pendent del terra a la zona del menjador per evitar barreres arquitectòniques.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat