Featured

Restauren les campanes de l'església de Santa Maria de Vilamòs

Les campanes de l'església de Santa Maria de Vilamòs (Val d'Aran) s'han traslladat als tallers d'una empresa especialitzada per restaurar-les i construir nous jous i batalls. Concretament, es van despenjar entre el 27 i 28 de juliol passat per tal de dur a terme una intervenció urgent des del Conselh Generau d'Aran i amb el finançament de la Diputació de Lleida, amb un cost de 17.304,21 euros.

Tenint en compte les seves dimensions, pes i el fet que es trobaven a gairebé 20 metres d'altura, va ser necessari baixar-les amb una grua. L'actuació es completarà amb la neteja de la brutícia i de l'òxid acumulat als bronzes i brindant una capa de protecció. Està previst que les campanes tornin a l'església a principis d'aquesta tardor.

La campana gran, que porta el nom de Santa Maria i té unes dimensions de 1,05 metres de diàmetre màxim, al voltant d'1 metre d'altura, i un pes de prop de 600 kg, va ser construïda el 1886 per un fonedor anomenat Ballesteros, autor d'altres campanes a la Val d'Aran. Feia ja temps que tenia el jou i el batall en molt mal estat i, per aquest motiu, es trobava immobilitzada.

La segona campana, dedicada a Santa Bàrbara, amb 0,81 metres de diàmetre en la boca, 0,86 metres d'altura i un pes aproximat de 350-400 kg, data de 1841 i va ser obra d'Ignasi Jaqueti, un fonedor de campanes que també va treballar en altres campanars aranesos. Aquesta també precisava una renovació de jou i batall.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat