Featured

Pintades, grafits, orinar al carrer o consumir-hi alcohol, les actituds que més molesten el veïnat de Barcelona

Pintades, grafits, orinar al carrer o consumir-hi alcohol, les actituds que més molesten el veïnat de Barcelona
Pintades i grafits, consumir alcohol o fer necessitats fisiològiques al carrer, infraccions viàries de vehicles de mobilitat personal i motos i les activitats molestes vinculades a llicències autoritzades són les conductes que més enutgen la ciutadania de Barcelona, segons el procés participatiu sobre l'Ordenança de Civisme que l'Ajuntament ha fet els darrers quatre mesos.

Aquest dimarts a la tarda s'ha presentat en audiència pública les conclusions del procés que, segons el consistori, posen de manifest que la ciutadania veu necessari que existeixi una ordenança d'aquest tipus, alhora que creu que ha d'estar actualitzada. A més, el sentiment majoritari dels participants al procés és que cal sancionar les persones que no la compleixin.

Així, i segons conclou el consistori, la ciutadania està d'acord amb que existeixi una Ordenança de Convivència i demana presència policial efectiva, preferentment a peu, per detectar i sancionar les conductes incíviques en temps real.

Alhora reclama optimitzar l'ús dels agents cívics, proporcionant-los més coneixements i autoritat per intervenir en situacions conflictives. Altres propostes són que augmenti l'activitat sancionadora i l'import de les multes i que s'instal·lin més càmeres de videovigilància.

Una altra de les conclusions és que cal més difusió de l'Ordenança de Convivència en tots els àmbits de la ciutadania, fent pedagogia de les conductes que no es poden fer a l'espai públic. També ha destacat la demanda d'augmentar les mesures alternatives en substitució de les sancions.

A més, la ciutadania "ha mostrat interès", afirma el consistori, per incorporar com a nova conducta la prohibició d'atemptar contra la llibertat i indemnitat sexual. També hi ha propostes que demanen més atenció a les persones que es troben situacions de vulnerabilitat, amb més treballadors socials i places d'allotjament, i establir mesures alternatives pensades per a aquest col·lectiu.

Igualment hi ha hagut aportacions que demanen un major control de les conductes incíviques dels propietaris d'animals de companyia i fer campanyes de conscienciació i prevenció.

El procés participatiu s'ha dut a terme entre el febrer i el maig i ha recollit 570 propostes, el 76% a les sessions que s'han fet als districtes i el 24% a través de la plataforma Decidim Barcelona.

L'audiència pública ha estat presidida pel tinent d'alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, i per la Comissionada de Convivència, Montserrat Surroca.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat