L’Hospital de Mataró incorpora activitats psicosocials per millorar el benestar dels pacients amb càncer

L’Hospital de Mataró incorpora activitats psicosocials per millorar el benestar dels pacients amb càncer
L’Hospital de Mataró ha posat en marxa un programa d’activitats psicosocials amb l’objectiu de complementar el tractament mèdic dels pacients amb càncer per tal de millorar el seu benestar.

El centre s’ha adherit a la Xarxa Domum i ha adequat la sala d’espera de l’hospital de dia onco-hemaològic i també una sala polivalent per acollir tant els pacients com els seus familiars, als quals també s’adrecen les activitats. Aquestes àrees tenen ara una il·luminació més càlida i decoració amb plantes i elements de fusta, amb la finalitat que siguin més comfortables. Entre les activitats que ofereix el nou programa, hi ha propostes relacionades amb la nutrició, l’assessorament i l’orientació laboral, l’art, el ioga, la cura de la pell o la lectura.

“El nostre objectiu és atendre la persona amb una mirada holística, en el seu conjunt i la seva complexitat i, per tant, no deixar de banda necessitats que van més enllà de la consulta”, ha destacat aquest divendres la responsable d’Humanització del Consorci Sanitari del Maresme, Rosa Monteis, durant una visita a les instal·lacions.

A banda de l’Hospital de Mataró, formen part de la Xarxa Domum l’Hospital del Mar, Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital General de Granollers, l’ICO l’Hospitalet, el Parc Sanitari Pere Virgili, l’Hospital Universitari Son Espases de Palma i l’Hospital Universitario la Paz de Madrid.

Membres de:

Grup El Cargol