Els Bombers donen per controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp i hi segueixen treballant amb 13 dotacions

Els Bombers donen per controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp i hi segueixen treballant amb 13 dotacions
Els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) de matinada i hi segueixen treballant amb 13 dotacions, amb unitats GRAF i un helicòpter bombarder. L'incendi, que va començar dilluns a les 21.34 h ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals. La previsió és que el vent, que de matinada ha empès amb força les flames, vagi a la baixa aquest dimarts.

Durant la nit, els efectius han repassat els punts calents del perímetre cremat, un barranc de difícil accés i amb vegetació densa. Un cop estabilitzat el foc, s'ha considerat segur el desconfinament i el retorn dels residents de Les Planes que havien estat desallotjats. Segons Protecció Civil, ja han pogut tornar a casa.

Durant la matinada els Bombers hi han treballat amb fins a 33 dotacions terrestres. Cap a la 1 el foc ja estava pràcticament encerclat per mànegues, cosa que vol dir que se n'havia aturat l'avenç. A la 01.54 hores, s'ha donat per estabilitzat. No obstant això, l'interior del perímetre precisarà molta feina de remat, segons els Bombers. El foc ha avançat ràpidament empès pel vent de mestral, i el flanc dret ha projectat focus secundaris a centenars de metres.

L'extinció es va atacar amb contundència ja que l'incendi estava enclotat al fons d'un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades, tot i que finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament. Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l'incendi, el responsable de l'operatiu d'extinció ha considerat segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s'han quedat a casa. Segons Protecció Civil, les persones desallotjades ja han pogut tornar a casa seva.

Una seixantena de veïns desallotjats 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha informat que en l'operatiu que ha requerit l’evacuació de la urbanització de les Planes s'han activat 6 patrulles de la Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, diversos empleats municipals, voluntaris de Creu Roja i ADF de Vandellòs. 

El centre Polivalent de Miami Platja es va habilitar per rebre els veïns desallotjats, una seixantena, que prop de les tres de la matinada rebien l'avís per poder tornar a les seves cases. D'aquests, 41 d'ells ja s'havien pogut allotjar a hotels de Pino Alto, Can Salvador, Hostal Pardo i Sol d’Or de Miami Platja. L’alcaldessa accidental, Yolanda Pérez, i diversos regidors del consistori han seguit en tot moment l’evolució de l’incendi i l’atenció als veïns desplaçats, segons l'Ajuntament.

Nivell 3 del Pla Alfa

El cos d'Agents Rurals informa que el municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs. També recorda que per dimarts 29 el perill d'incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d'accessos a quatre espais naturals. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat