L'ocupació hotelera del mes d'agost al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'enfila fins al 90%

Els allotjaments turístics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assolit una mitjana del 90% durant el mes d'agost, segons dades de l'AEHT (Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona). En el cas de la costa, durant les setmanes centrals, s'ha arribat al 98%.

A destins com Cambrils o Altafulla, és on més constant ha estat la mitjana, assolint fins al 95% d'ocupació durant tot el mes d'agost. En territoris com l'Alt Camp o Reus, els caps de setmana han concentrat l'ocupació, arribant al 90 i fins i tot al 100%, però entre setmana la mitjana ha baixat al 60% i el 70%.

Per altra banda, determinades zones d'interior com la Terra Alta, el Priorat o la Conca de Barberà han tingut una baixa ocupació durant l'estiu, i preveuen que es compensi durant la temporada més forta d'aquests llocs, entre setembre i octubre.

L'última hora ha caracteritzat les reserves arreu de la demarcació i, per altra banda, les estades, majoritàriament, han estat més curtes. El perfil de client varia segons el territori i manté el perfil habitual, però en el cas de cases rurals, s'ha detectat un augment del client de proximitat.

Pel que fa a apartaments turístics, l'ocupació també ha rondat el 90%, assolint la plena ocupació fins a la tercera setmana d'agost en municipis com Tarragona.


Setembre al 80%

Respecte a les previsions pel setembre, tot i que ara com ara el percentatge de reserves encara és baix, aproximadament d'un 30%, s'espera tancar la temporada amb una ocupació del 75 o 80%. El mes de la tornada a l'escola, doncs, es caracteritza per les reserves d'última hora i per un canvi en el perfil de client que combina el turisme vacacional amb el de negocis, sobretot durant la segona quinzena i en poblacions com Tarragona o Altafulla.

En relació amb la restauració, s'ha viscut un agost de pràcticament plena ocupació la setmana anterior i posterior al 15 d'agost, arribant al 100% els caps de setmana i al 80% entre setmana en alguns punts del territori com Reus i Tarragona. La resta de mes, s'ha viscut un agost més inestable en determinades zones com el Baix Penedès, a causa del cap de setmana de pluges i a l'elecció d'altres destins per part dels turistes amb més poder adquisitiu.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat