L'Alta Ribagorça, Osona, el Priorat i Ribera d'Ebre, les comarques on van baixar els afiliats al maig respecte fa un any

L'Alta Ribagorça, Osona, el Priorat i Ribera d'Ebre, les comarques on van baixar els afiliats al maig respecte fa un any
Els afiliats a la Seguretat Social van baixar en termes interanuals durant el maig a l'Alta Ribagorça (-2,1%), Osona (-1,4%), el Priorat (-0,3%) i la Ribera d'Ebre (-0,1%), segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). En canvi, al conjunt de Catalunya els afiliats van augmentar un 2,8% de mitjana, fins a 3.531.990 persones.

La comarca amb més creixement interanual al maig va ser el Baix Penedès (+3,8%), seguida del Segrià (+3,4%) ,el Barcelonès (+3,2%), el Tarragonès (+3,2%) i la Selva (+3,1%). L'estadística ofereix per primer cop dades sobre la nova comarca del Lluçanès, on durant el cinquè mes de l'any es van registrar 2.850 persones afiliades a la Seguretat Social.

Dels afiliats al Lluçanès, el 55,4% són homes i el 44,6% són dones. Es tracta de dades amb un biaix superior al del conjunt de Catalunya, on de mitjana l'afiliació és un 52,9% masculina i un 47,1% femenina. Per edats, el Lluçanès també destaca per ser la comarca catalana amb la proporció més elevada d'afiliats de 55 anys o més, un 26,3% enfront del 19,4% del conjunt de Catalunya. La nova comarca també destaca per ser la que té el percentatge més baix d'afiliats estrangers, un 7,2% enfront del 17,3% del conjunt de Catalunya; i per un major pes del sector industrial (24,7%).

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat