Featured

Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar i la Boscana sedueixen la guia Michelin i reben la segona estrella

Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar i la Boscana sedueixen la guia Michelin i reben la segona estrella

Els inspectors de la guia Michelin s'ha deixat seduir finalment per la creativitat gastronòmica de l'Enigma, el restaurant capitanejat pel xef Albert Adrià. A l'establiment situat al carrer Sepúlveda de Barcelona se li resistia de feia temps la segona distinció de la guia vermella, que va rebre la primera estrella fa set anys.

El reconeixement definitiu a la feina feta per Adrià s'ha fet pública en una gala aquest dimarts des de Màlaga amb un fort accent català, ja que també s'han anunciat les segones estrelles per a l'Aleia, a l'Hotel Casa Fuster, comandat per Paulo Airaudo; la Boscana, de Joel Castañé; i el Mont Bar, amb Francisco José Agudo als fogons. Els barcelonins Kamikaze i l'Scapar s'han estrenat amb la primera.

En el club dels nous biestrellats, el protagonisme català ha estat absolut. La guia Michelin s'ha acabat rendint al talent d'Albert Adrià per a un restaurant, l'Enigma, que el prestigiós rànquing '50 Best' situava ja en l'edició passada com el 34è millor restaurant del món. Al grup de l'Enigma, però, s'hi han unit tres nous establiments de Catalunya i un quart a Madrid però comandat per un català.

D'una banda, l'Aleia, ubicat a la primera planta de l'hotel Casa Fuster, un edifici projectat per l'arquitecte modernista Domènech i Muntaner. L'empresari català Mariano Fuster i Fuster va regalar la casa a la seva dona, Consol Fabra i Puig, filla del Marquès d'Alella, d'on deriva el nom de l'espai.

A la pròxima edició de la guia, s'hi unirà també La Boscana, de Bellvís (Pla d'Urgell), amb una cuina a mans del xef Joel Castañé. Es tracta d'un espai de 60.000 metres quadrats amb una proposta culinària íntima per només vuit taules.

D'una proposta lluny de la capital catalana a una de l'Eixample, el Mont Bar, de cuiner Fran Agudo, procedent de l'escola elBulli i que va ser cap de cuina del Tickets, aplica ara la creativitat a receptes clàssiques i converteix els aperitius amb un símbol. 

I, finalment, el cinquè restaurant a entrar al selecte espai de les dues estrelles ha estat el xef català Ramon Freixa, de l'Atelier, que torna a lluir dues estrelles amb el seu establiment a Madrid. El xef Enric Buendía amb el Kamikaze i Koichi Kuwabara, de l'Scapar, han rebut la primera.

La Michelin no ha incorporat cap nou triestrellat en la propera edició de la guia. Mantén la distinció, però, els restaurants que ja la tenien, com l'ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar i el Lasarte, al costat del gironí i veterà Celler de Can Roca. 

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat