Els sis mossos acusats d'una agressió racista al Bages reconeixen els fets però arriben a un acord per evitar la presó

Els sis mossos acusats d'una agressió racista al Bages reconeixen els fets però arriben a un acord per evitar la presó
Els sis agents dels Mossos d'Esquadra acusats d'una agressió racista contra un jove negre al Bages, l'any 2019, han reconegut els fets durant el judici que s'ha celebrat aquest matí a l'Audiència de Barcelona.

Tot i això, evitaran entrar a la presó perquè l'acusació particular, fiscalia i defensa han arribat a un acord per rebaixar-los les penes, que eren d'entre quatre i sis anys de presó. Finalment, se'ls ha rebaixat a un any de presó que podran evitar a canvi de participar en un programa d'igualtat de tracte i no discriminació. També hauran d'indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i no s'hi podran acostar a menys de 500 metres durant 4 anys. La jutgessa també els hi ha imposat sis mesos d'inhabilitació i una multa de 300 euros.

Sentència de conformitat en el cas del jove negre Wubi. Els sis mossos han estat condemnats per un delicte greu d'atemptat contra la integritat moral i d'un delicte lleu de lesions. A cinc d'ells, a més, se'ls ha imposat l'agreujant per motius racistes.

Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord mitjançant el qual els sis agents han reconegut els fets, i fiscalia i acusació particular els hi ha rebaixat la petició de pena, que era d'entre quatre i sis anys, a un any de presó i sis mesos d'inhabilitació.

Això evita que els agents hagin d'ingressar a presó, ja que no tenen antecedents. Això sí, hauran de participar en un programa d'igualtat de tracte i no discriminació, i fer efectiva la responsabilitat civil, que és del 80.000 euros, tot i que ja n'han consignat un total de 30.000.

Els fets es remunten al 2019 i van passar a Sant Feliu Sasserra, al Bages, durant un desnonament en el quan van detenir el jove. La víctima va poder gravar com el colpejaven, l'insultaven i el menystenien pel seu color de pell.

Els sis agents, que quan van passar els fets eren ARRO, han continuat en actiu durant tot aquest temps, tot i que se'ls va canviar de destinació. En acabar l'acord de conformitat, una persona que assistia al judici com a públic s'ha dirigit als sis agents condemnats i els ha acusat de mercenaris. A més, ha dit que tot plegat era "una vergonya". Els Mossos han instat la persona a sortir de l'edifici.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat