Featured

Detenen a la falsa metgessa de l'Hospital de Berga i investiguen si ha estat implicada en altres centres

Detenen a la falsa metgessa de l'Hospital de Berga i investiguen si ha estat implicada en altres centres

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Vic la falsa metgessa que va treballar durant 7 mesos a l'Hospital de Berga sense la titulació requerida. Els agents han acusat la dona, de 30 anys, com a presumpta autora de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de documents públics per falsejar el resguard del títol universitari i usurpació de l'estat civil per apoderar-se del nom i el número de col·legiat d'una altra persona a l'hora de signar una recepta mèdica.

El passat dijous la gerent de l’Hospital de Berga va denunciar als mossos que des del mes de desembre de 2022 tenien una metgessa al servei d’urgències que no disposava de la titulació requerida. Una empresa de serveis sanitaris preventius, on la suposada metgessa havia buscat feina, va alertar a l’hospital de la capital del Berguedà de la possible falsedat. Segons la base de dades del Col·legi de Metges de Barcelona utilitzava el número de col·legiat d’un altre doctor, a més de la seva firma digital. 

Quan l’hospital va esbrinar que no constava a la base de dades del Col·legi de Metges, li van obrir un expedient disciplinari per falta molt greu i la van suspendre de les seves funcions.

La investigació continua oberta i els mossos continuen fent gestions amb altres centres sanitaris i serveis d’ambulàncies on la detinguda podria estar implicada. A més, també s’està recopilant tota la informació referent als pacients afectats. La detinguda passarà les pròximes hores a disposició judicial.


La detinguda va treballar a altres centres sanitaris de Barcelona i Girona

Segons els Mossos d'Esquadra, la presumpta falsa metges no ha treballat únicament a l'Hospital de Berga. Fins a la data, els investigadors han pogut confirmar que la dona va treballar de metgessa i infermera a dos centres sanitaris més: l’Hospital Universitari Dexeus de Barcelona i una clínica de Girona. També va formar part del quadre mèdic d’una empresa de prevenció de serveis sanitaris.

En la majoria dels centres va elaborar i firmar informes amb la firma digital d’un altre metge, així com el seu número de col·legiat. A més, també va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona.

 

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat