Featured

La falsa metgessa va fitxar per l’empresa d’ambulàncies amb un títol fals després que l'Hospital de Berga l'acomiadés

La falsa metgessa va fitxar per l’empresa d’ambulàncies amb un títol fals després que l'Hospital de Berga l'acomiadés
La falsa metgessa detinguda per haver treballat en diversos centres sanitaris sense cap títol acreditatiu va fitxar per l’empresa d’ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya amb un títol falsificat de grau mitjà de tècnica d’emergències sanitàries després de ser acomiadada de l’Hospital de Berga, segons ha pogut saber l’ACN.

Fonts de la companyia han indicat que quan van saber de les investigacions contra la dona, van fer “una investigació interna”, van verificar “la falsedat dels títols presentats per la treballadora” i la van “apartar de les seves funcions”. L'empresa va demanar la setmana passada a l'Institut de Vic que li confirmés si el títol de la dona era real. El centre va confirmar a l'empresa divendres que era falsificat.

La dona va ser detinguda dilluns passat a Vic i se sospita que hauria treballat en una dotzena de centres sanitaris i de salut. Transport Sanitari de Catalunya està col·laborant actualment amb les investigacions policials i judicials i avalua la possibilitat d’interposar accions legals contra la treballadora. 

Ni metgessa i ni tècnica d’emergències

La falsa metgessa va començar a cursar el títol de tècnica d’emergències sanitàries en un altre centre de Catalunya i no el va acabar. Posteriorment, va intentar treure's el títol a l’Institut de Vic, però tampoc ho va acabar fent. El centre s'ha posat en contacte amb els serveis territorials d'Educació per informar del cas.

Les mateixes fonts indiquen que al títol falsificat, al qual ha tingut accés l'ACN, la firma que hi ha no correspon a la del director de l'Institut de Vic i tampoc el segell, que està tret d'un web antic.

Auditoria interna del SEM

Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han precisat a l'ACN que la falsa metgessa no ha treballat mai directament per a ells. Amb tot, les mateixes fonts indiquen que s'ha obert una auditoria interna per saber si hi ha treballat de manera indirecta.

Llibertat provisional 

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat a la nit a Vic a la falsa metgessa de 30 anys i veïna de Torelló. Se l'acusa de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil. 

L'arrestada va passar dijous a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Berga, que va acordar la llibertat provisional. La jutgessa li va imposar també algunes mesures cautelars com compareixences quinzenals al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori. 

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat