1.963 persones participen a les activitats del Benvinguts a Pagès al Lluçanès

1.963 persones participen a les activitats del Benvinguts a Pagès al Lluçanès
El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre s’ha celebrat una nova edició del Benvinguts a Pagès al Lluçanès, dues jornades de portes obertes a diverses explotacions i activitats complementàries per tal de donar a conèixer l’origen dels aliments, redescobrir el món de la pagesia, tastar els productes i omplir el rebost.

Durant el cap de setmana, el Lluçanès s’ha omplert de persones procedents tant dels seus municipis com de comarques veïnes i ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, que s’han interessat per conèixer les explotacions de la mà dels propis grangers, agricultors, productors i elaboradors; tot un privilegi que permet poder conèixer en directe el bestiar, els camps, els cultius, les granges, els corrals, la maquinària utilitzada (de la més innovadora a la més tradicional), els sistemes d’alimentació, les tècniques de producció o venda, tastar els productes i comprar-los a la pròpia explotació.

Un total de 1.963 persones han participat en les visites a les explotacions i en diverses activitats organitzades al llarg del cap de setmana, una xifra que supera la de l’edició anterior i que consolida el Benvinguts a Pagès com una cita imprescindible per conèixer de prop l’activitat rural al Lluçanès.

Les explotacions que han obert les portes han estat Mas Terricabras (Oristà) amb la visita de 234 persones; Formatges de Lluçà (Lluçà), que ha rebut 200 visitants; Betara (Sant Boi de Lluçanès), que ha acollit 405 persones; Mas Rogers (Sant Bartomeu del Grau), amb 298 participants; i el Soler de n’Hug (Prats de Lluçanès), que ha comptat amb 740 visitants a la seva explotació. Com a novetat, aquesta última ha ofert visites amb llengua de signes en col·laboració amb l’Associació CASMACS; una iniciativa que ha tingut molt bona acollida i que ha aplegat 44 visitants.

A nivell d’activitats, La Petita Ànima (Alpens) ha realitzat un taller d’elaboració de formatge fresc amb 11 participants, Forn Franquesa (Perafita) ha ofert una cistella de productes del Lluçanès a 15 persones, i l’Associació Olost Viu (Olost) ha promogut una degustació dels productes estrella dels comerços del poble on hi han participat 28 persones.

A banda d’això, 4 allotjaments han fet ofertes especials durant el cap de setmana: Agrobotiga i apartaments turístics Lluçanès (5 persones), El Teixell (11 persones), Les Vinyes Grosses (16 persones) i El Terrat de Ca l’Avi. També, 2 restaurants, Bar Sport i Restaurant la Mola, han incorporat propostes especials amb productes locals a la seva cuina.

Com en les edicions anteriors, el Consorci del Lluçanès ha repartit un obsequi per a la venta de productes en el marc del cap de setmana, apostant per a la sostenibilitat i contribuint a la seguretat alimentària dels productes. En aquest cas, ha entregat bosses de coto reciclat amb el lema ‘Lluçanès Territori Serè’.

L’articulació de la iniciativa al Lluçanès ha anat a càrrec del Consorci del Lluçanès, com a Delegades del Benvinguts a Pagès (DBs), que ha dissenyat i desenvolupat diferents accions de difusió i promoció de la iniciativa BaP al Lluçanès i ha donat suport als participants. El Consorci es coordina amb el Consell Comarcal d’Osona (Turisme i Promoció Econòmica), Creacció i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat