Featured

El Dijous Llarder de Vic atreu centenars de visitants: "Venim cada any a menjar l'entrepà de porc rostit. És el millor"

El Dijous Llarder de Vic atreu centenars de visitants: "Venim cada any a menjar l'entrepà de porc rostit. És el millor"El Dijous Llarder de Vic atreu centenars de visitants: "Venim cada any a menjar l'entrepà de porc rostit. És el millor"
De botifarra banca, negra i d'ou; de porc rostit; o d'arengada. Els entrepans de Dijous Llarder a la plaça Major de Vic atreuen centenars de visitants, alguns de la comarca i d'altres de fora. És el cas de la Júlia, de Barcelona, que explica que és una assídua d'aquesta festa: "Venim cada any. Voltem per Vic i mengem l'entrepà de porc rostit. És el millor".

Fer-lo requereix més de 15 hores preparació. En total, l'organització preveu vendre més de 3.000 entrepans. Enguany la festa ha volgut posar l'accent en el producte local i tots els porcs que s'ofereixen són Duroc criats a Osona. "Som una comarca arrelada al porc", explica Eduard Aliberch, president d'Osona Cuina.

El Cesc Tresserres és d'Olot, però treballa a Vic des de fa uns mesos. Els companys de feina li han parlat del Dijous Llarder a la ciutat i ell no s'ha volgut perdre la festa. Per això ha vingut amb temps, seguint els consells dels seus companys, i ha comprat el tiquet per l'entrepà de porc rostit. "Si és com els embotits d'Osona, segur que serà boníssim", explica.

La prova de l'èxit del Dijous Llarder a Vic són les cues a la plaça per adquirir l'entrepà. Entre la gent, hi ha la Mercè i la Llúcia, dues vigatanes que, asseguren, venen a la festa des del primer dia. Entre tota l'oferta d'entrepans, escullen el de botifarra, el clàssic, però amb un somriure expliquen que després de l'entrepà venen les postres, que també "són molt bones".

Osona Cuina organitza el Dijous Llarder des de l'any 2003 amb l'objectiu de posar en valor la cuina vinculada al porc, el producte estrella de la zona. Enguany, l'organització posa l'accent en el producte local i tots els porcs que s'ofereixen són criats a Vic. La celebració, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vic, s'allarga durant la tarda i el vespre, quan s'oferiran entrepans de botifarra amb tòfona, costella, el briox de pulled porc i arengada.

Entre les novetats d'aquesta edició, hi ha la celebració d'un concurs sobre els coneixements al voltant del Dijous Llarder.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat