El Ple de Torà dona llum verda a passar de la Segarra al Solsonès

El Ple de Torà dona llum verda a passar de la Segarra al Solsonès
El Ple de l'Ajuntament de Biosca ha ratificat aquest dijous marxar de la comarca de la Segarra i entrar a formar part del Solsonès. El punt aprovat, l'únic de la sessió extraordinària, ha rebut els vots a favor dels nou edils, 4 d'ERC, 3 de JxCat i 2 de Primàries.

L'alcalde del municipi, Magí Coscollola, ha qualificat el Ple d'"històric, emocionant i gairebé irrepetible". La sessió plenària de Torà ha tingut lloc l'endemà que el de Biosca també aprovés per unanimitat el canvi de comarca. Passat aquest tràmit, a partir de les eleccions municipals del 28 de maig els dos pobles deixaran de formar part de la Segarra i passaran al Solsonès, reivindicació que reclamen des de fa tretze anys.

El Ple extraordinari, convocat a les nou del vespre, ha ratificat per unanimitat que el poble passi a formar part del Solsonès. L'alcalde Magí Coscollola ha recordat a l'inici de la sessió les diverses votacions que s'han fet al llarg dels darrers anys en diferents òrgans administratius a favor del canvi de comarca. Segons Coscollola, el canvi permetrà "atendre millor" les necessitats dels veïns, ja que el Solsonès disposa d'eines que la Segarra "no té", i ha defensat que tant Torà com Biosca puguin escollir la comarca i vegueria on veuen que tenen "més possibilitats de tirar endavant els municipis".

Per la seva banda, Mercè Valls de Junts per Torà també ha defensat el canvi de comarca, tot i que ha lamentat que no s'hagi fet una consulta popular al respecte per anar més "segurs" i "tranquil·litzar cert sector de la població que se senten segarrencs", o que creuen que caldria "donar la paraula a la gent". Per la seva banda, des del grup Primàries també han ratificat el punt. "Un poble necessita tirar endavant, i si a partir d'aquí podem tenir beneficis és el que busquem", ha expressat la seva portaveu Isabel Torres.

La sessió ha aplegat més d'una vintena de veïns del municipi, així com també hi ha assistit l'alcalde de Biosca, Josep Puig. Tal i com va passar al Ple de dimecres de Biosca, l'aprovació del punt s'ha celebrat amb aplaudiments dels edils i dels assistents.

Amb el canvi de comarca, els dos municipis deixaran de formar part de la vegueria de Lleida per passar a la vegueria de la Catalunya Central, on els ajuntaments confien que podran accedir a més ajuts. A banda de motius econòmics, els pobles també s'emparen en raons històriques i socials per fer el canvi.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat