Featured

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries clou la 31a edició i supera per primer cop els 50.000 visitants

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries clou la 31a edició i supera per primer cop els 50.000 visitants
Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha tancat la 31a edició amb la xifra més alta de visitants de la seva història. La "festa medieval" ha rebut per primera vegada més de 50.000 persones. El festival s'ha celebrat durant el cap de setmana i ha programat més de 200 activitats per a tots els públics.

L'augment de visitants s'ha notat especialment durant les tardes, sobretot la de dissabte, però també hi ha hagut un augment de públic durant els matins del cap de setmana. L'Ajuntament exposa que els aparcaments habilitats, que es van ampliar en relació a edicions anteriors, es van omplir i que algunes tavernes van exhaurir existències dissabte a la nit per la demanda elevada.

L'Ajuntament remarca que, tot i el volum de visitants, els espais repartits pel centre del municipi han permès distribuir el públic i evitar el col·lapse i les aglomeracions.

De la programació d'aquest any de més de 200 activitats, l'organització destaca la bona acollida del nou espai de joc per a la primera infància per a mainada de 0 a 3 anys, instal·lat a la plaça Josefina Gambús. De fet, exposen qye totes les zones dedicades al públic infantil han funcionat "molt bé" durant el cap de setmana, entre elles els jocs de gegants de fusta o la ludoteca, a la plaça de La Moneda.

Així mateix, també consideren l'activitat 'El camí de l'infern', un recorregut per diversos carrers plens d'espelmes, instal·lacions i estructures de foc. Aquesta proposta, que es va inaugurar fa dues edicions i que està impulsada pels Senyors del Foc, va rebre més d'un miler de visitants i, en molt poc temps, s'ha consolidat com una de les activitats més ben valorades pels visitants.

Una altra de les activitats que s'està consolidant com un dels clàssics del festival és el 'Cau de les Bruixes', de l'Associació Cultural i Esbarjo, que és una de les propostes més esperades i que va rebre també més d'un miler de participants. També ha tingut bona rebuda el nou 'Campament de soldats en temps de pau', ubicat a la zona Fora Muralles, i el seu nou espectacle 'L'Escaramussa', protagonitzat per Despertaferro, Els Arquers del Comtat, Acers Trempats i Alma Cubrae.

Finalment, d'aquesta edició, l'ajuntament també destaca l'èxit d'assistència a la conferència inaugural sobre l'enderroc del castell comtal impartida per l'historiador Elvis Mallorquí, així com les dues visites guiades que va oferir i que van esgotar les localitats disponibles. El sopar medieval -que va exhaurir les 400 entrades disponibles setmanes abans de la seva celebració-, el torneig medieval, el mercat medieval o els espectacles de carrer continuen sent les propostes més populars i multitudinàries del festival.

L'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Anna Massot, ha destacat l'èxit "sense precedents" d'aquesta edició: "Estem molt contentes i hem de fer una valoració molt, molt positiva perquè hem tancat una edició espectacular de Terra de Trobadors amb més públic que mai. La gran assistència de visitants confirma l'èxit de la proposta que es consolida com la gran festa medieval de Catalunya. Ara el repte que tenim al davant és saber gestionar aquest gran èxit. Per això, en futures edicions, hem d'aplicar les mesures necessàries per continuar oferint una programació atractiva basada en el rigor històric, però alhora hem de ser capaces de continuar garantint la confortabilitat del públic", ha assegurat en un comunicat.

Terra de Trobadors està organitzat per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i la Coordinadora de Terra de Trobadors. Més d'una vintena d'entitats del municipi col·laboren anualment en l'organització de l'esdeveniment i, al llarg d'aquests anys, han ajudat a consolidar aquesta festa cultural, popular i festiva.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat