Featured

Cinc veïns afectats per un esfondrament a Cervià de Ter no podran tornar fins que es consolidi el terreny

Cinc veïns afectats per un esfondrament a Cervià de Ter no podran tornar fins que es consolidi el terreny
Cinc veïns d'un habitatge de Cervià de Ter han estat desallotjats de casa seva com a mesura de precaució, després que s'esfondrés part de la muralla medieval que tenen a tocar de casa.

Tot plegat va passar aquest dimecres pels volts de les deu del matí quan la part inferior de la muralla va cedir, com a conseqüència d'una fuita d'aigua de la canonada interior que s'estava reparant. Els tècnics van tallar el subministrament i tot apunta que en el moment en què el van reprendre, la canonada no va aguantar i va patir la fuita, inicialment indetectable, perquè la canonada passa per l'interior de la muralla. El terreny, especialment argilós, va acumular aigua i va provocar que part de l'estructura cedís.

De seguida es van avisar als tècnics i els equips d'emergència i es van evacuar cinc persones que viuen en una casa a tocar de la muralla, de forma preventiva. Malgrat que els fonaments i l'estructura general de l'immoble no ha quedat afectada, els veïns no podran tornar fins que es consolidi el terreny i no hi hagi perill de més esllavissades o de la caiguda total de la muralla. En aquest sentit, el que més preocupa actualment son les pluges anunciades pels propers dies i que puguin generar un problema a l'estructura.

Al lloc dels fets s'hi ha desplaçat tècnics de l'Institut Geogràfic, a més d'un geòleg expert i els arquitectes municipals, que estan estudiant quines passes cal seguir per poder consolidar la part afectada i evitar més esfondraments.

La canonada que va patir la fuita era d'aigua potable i això ha afectat també al servei que s'ha de fer amb un altre conducte exterior provisional per tal de poder servir els veïns. Tot i que l'Ajuntament va oferir una alternativa als veïns que van haver de ser desallotjats, aquests van preferir anar a cases de familiars.

De moment, la circulació al carrer Muralla està completament tallada a vehicles i vianants, mentre que al carrer Girona només està restringida pels vehicles, si bé s'aconsella evitar passar-hi per la proximitat amb la zona afectada.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat