Les condicions meteorològiques han permès que els pilots vinguts d'arreu del món hagi pogut volar amb normalitat

Les condicions meteorològiques han permès que els pilots vinguts d'arreu del món hagi pogut volar amb normalitat

Una cinquantena de globus aerostàtics s'han enlairat aquest dijous a Igualada per participar en el primer vol competitiu de l'European Balloon Festival. La 27a edició del certamen compta amb pilots vinguts d'arreu del món. El vol s'ha hagut d'endarrerir gairebé una hora per l'amenaça de pluja, però finalment les condicions meteorològiques han permès que s'hagi desenvolupat amb normalitat.

Una de les novetats d'enguany serà un espectacle nocturn amb una trentena de drons que es farà dissabte a la nit i complementarà la tradicional encesa nocturna dels globus. També s'ha presentat aquest dijous el globus romàntic, un globus amb forma de cor i una cistella per a dos passatgers que van asseguts i lligats a una cadira.

L'amenaça de pluja ha fet endarrerir prop d'una hora el vol inaugural de l'European Balloon Festival, però finalment la cinquantena de globus s'han pogut enlairar i han omplert de colors el cel d'Igualada. El certamen, que s'allargarà fins el diumenge 9 de juliol, portarà a Igualada pilots d'arreu del món, com ara els Estats Units, la Índia, Tunísia, Àustria o Anglaterra. El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, Miquel Vives, ha celebrat que la capital de l'Anoia s'hagi convertit en una "referència mundial" en el món dels globus aerostàtics.

La 27a edició del festival, que ha arrencat oficialment aquest dijous al matí, comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí -de dijous a diumenge- i amb els vols de tarda -de dijous a dissabte-. Tots els vols s'enlairaran des del Parc Central, a excepció de divendres al matí, que l'enlairament es farà des de diferents places de la ciutat. Els vols amb globus conviuran amb nombroses activitats lúdiques i culturals que es faran a dins d'Iglús de Vent -teles de globus aerostàtics reciclades-, que s'han instal·lat a diferents punts de la ciutat.


Novetats en aquesta nova edició 

Una de les novetats del certamen d'enguany ha estat la presentació del globus romàntic. Es tracta d'un globus en forma de cor que compta amb una cistella adaptada per a dues persones en què van assegudes i lligades. La cistella és més baixa perquè puguin contemplar el paisatge mentre estan asseguts. Una altra de les novetats tindrà lloc aquest dissabte al vespre amb un espectacle de drons que girarà entorn de la temàtica dels globus. L'espectacle complementarà el tradicional Night Glow, l'encesa nocturna dels globus.

 

El globus romàntic sobrevolant Igualada
Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat