Featured

Dos detinguts per explotar un empleat irregular en una hípica de Tarragona i obligar-lo a viure al magatzem d'una quadra

La Guàrdia Civil ha alliberat un treballador d'origen peruà que estava sent explotat en un centre hípic del Baix Penedès. La policia ha detingut els titulars de la instal·lació per un delicte de tràfic amb finalitats d'explotació laboral.

Els arrestats aprofitaven la situació de vulnerabilitat de la víctima, que es trobava en situació irregular a l'Estat, per retenir-la al recinte, on vivia en un magatzem de les quadres, en unes condicions higièniques deficients. L'empleat va ser captat a través d’un anunci que aparentava ser legal, publicat en un portal d'ocupació. Tenia encomanades les funcions de mosso de quadra, i les exercia durant extenuants jornades de treball, sense protecció sanitària, ni mesures de prevenció de riscos laborals.

Els detinguts obligaven l'home a viure al mateix espai on guardaven els fems i d'altres deixalles dels animals i per a la seva higiene personal i cuinar feia servir aigua que hi havia en un abeurador proper i que no disposava de mesures higièniques ni sanitàries. Tampoc el van dotar de l'equipament necessari per a les feines que havia de fer.

Aquestes deficiències han ocasionat a la víctima patologies de diversa tipologia. Ha patit afectacions als seus ulls i a la pell, pèrdua acusada de pes corporal, així com alteracions en l'estat emocional.

Segons la policia, l'home havia d'exercir les feines encara que estigués indisposat o amb símptomes de malaltia. A banda, els detinguts eren els que gestionaven els diners que cobrava l'home a canvi de fer aquestes tasques. 

Després de la investigació, la Guàrdia Civil juntament amb els serveis socials competents han gestionat la protecció de la víctima amb la consecució d'ajudes per a aquesta. Entre elles, la d'una solució habitacional digna, així com l'obtenció de permisos temporals de residència i treball.

L'operació s'ha dut a terme en coordinació amb la Fiscalia de Tracta de Persones i Estrangeria a Tarragona, la Inspecció Territorial de Treball de Tarragona i la Fundació Cruz Blanca. Les diligències policials han estat lliurades al jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat