Pàmies congrega més de cent persones a l'acte prohibit per Salut sobre l'ús del clorit de sodi per tractar l'autisme

Pàmies congrega més de cent persones a l'acte prohibit per Salut sobre l'ús del clorit de sodi per tractar l'autisme
Més d'un centenar de persones han assistit aquest dissabte a una conferència organitzada pel pagès i activista Josep Pàmies sobre l'ús del clorit de sodi (MMS) per curar l'autisme i que el Departament de Salut havia suspès. De fet, els Mossos d'Esquadra han muntat un control a la rotonda que dona accés a la finca, situada als afores de Balaguer.

A més, el conseller Manel Balcells alertava aquesta setmana que pràctiques com plantejar el "lleixiu" per tractar aquest transtorn "posen en perill la vida i la salut de la gent". També va dir que Pàmies era "un farsant i un estafador", qualificatius pel quals l'activista ha assegurat que ha presentat una demanda aquest divendres davant el Tribunal Contenciós Administratiu.

Pàmies ha justificat la programació d'aquesta conferència, a càrrec de Gregorio Placeres i organitzada a títol individual, perquè, segons ha afirmat, "el tractament d'autisme no avança" i les persones que segueixen aquest mètode "evolucionen bé". "No podem callar per molt que l'administració digui que no ho podem fer, ho fem perquè per damunt de tot està el bé comú", ha asseverat. Per la seva banda, Placeres ha afirmat que l'aplicació del clorit de sodi en el tractament de l'autisme ha contribuït a aconseguir la recuperació de "325 nens en tot el món".

L'activista ha dit que l'acte s'empara els drets de "llibertat d'expressió" i de "reunió" i que aquesta no es pot prohibir "sense una ordre judicial". Per aquest motiu, ha indicat que assumirà les possibles sancions i demandes que li arribin per haver-la organitzat. Pel que fa a la demanda presentada contra el conseller Balcells, Pàmies ha detallat que vol que es retracti de les seves afirmacions o demostri que és un "estafador". En aquest sentit, ha assegurat que no ha "cobrat mai a ningú", sinó que simplement ha recomanat el producte.

L'acte, que també s'ha retransmès per Internet, també ha estat denunciat a la fiscalia per part del Col·legi de Metges de Lleida. A més, diverses entitats de persones amb autisme i familiars havien expressat el rebuig contra aquesta conferència i n'havien demanat la suspensió. Les associacions alerten que aquest tipus de pràctiques generen falses expectatives. Pàmies ja va ser multat fa cinc anys amb 600.000 euros per promoure l'ús d'aquest producte, sanció que ara podria arribar al milió d'euros.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat