FiraTàrrega preveu tancar amb el 95% d'entrades venudes la seva 43a edició, marcada pel retorn dels grans formats

FiraTàrrega preveu tancar amb el 95% d'entrades venudes la seva 43a edició, marcada pel retorn dels grans formats
La 43a edició de FiraTàrrega encara la recta final del certamen amb la previsió de tancar amb el 95% de les entrades venudes. Tot plegat, amb l'entrega absoluta del públic que ha tornat a omplir places i els carrers de la capital de l'Urgell.

Riuades de persones han rebut amb els braços oberts el retorn dels espectacles de gran format, com 'Mo et le ruban rouge', i han respost a la proposta de passejar per reivindicar la vida als carrers. "Artísticament ha anat més enllà", ha destacat la directora de FiraTàrrega, Anna Giribet, qui s'ha mostrat visiblement emocionada de tancar una etapa de cinc anys en el seu càrrec. "Ha estat un període intens", ha dit, tot i que també s'ha mostrat "amb ganes" de continuar treballant en el projecte.

Han estat un total de quatre dies de fira on el temps, la predisposició del públic i una intensa activitat professional a La Llotja fan tancar una 43a edició amb bon sabor de boca.

A l'espera de tenir les dades definitives, l'ocupació dels espectacles de pagament a primera hora de diumenge ja havia assolit el 92% d'aforament amb 8.696 entrades venudes i 4.119 invitacions. La zona d'acampada ha registrat un total de 1.700 campistes durant els quatre dies i l'autocar Puja-Baixa va comptar amb 44 usuaris que dissabte van venir des de Barcelona per gaudir de FiraTàrrega amb un bus llançadora que va tornar a última hora de la nit.

A banda de la previsió de vendre el 95% d'entrades fins que el certamen finalitzi aquest diumenge, l'organització també ha destacat les 298 actuacions de carrer a la zona 'off' amb les quals 76 companyies d'arreu del món han complementat la programació.

D'aquesta manera, el públic ha acceptat el repte de passejar com a 'leitmotiv' i el certamen ha cobert les expectatives del retorn de les figures de gran format. Així mateix, també ha gaudit de la música clàssica o dansa contemporània. "Hem ofert un menú complet amb continguts i formats diversos i ho hem aconseguit", ha celebrat Giribet, qui espera que la programació del certamen "muti" en altres municipis, comunitats i països.

L’aposta de recuperar espectacles de gran format s'ha fet visible amb les propostes de La Veronal 'Sonoma', la companyia L’homme Debout amb 'Mo et le ruban rouge', o la peça conjunta 'Les nostres terres com planetes dansant' entre Alba G Corral i l’Orquestra Julià Carbonell, que farà el seu últim passi aquest diumenge al vespre a la Plaça Major.

El cel de Tàrrega també s'ha vist habitat durant aquests dies amb els peixos gegants de Fish Mobile. La instal·lació de la companyia britànica Kaleider ha situat un mòbil a 50 metres d'alçada per sobre del riu Ondara i ha despertat la curiositat de grans i petits en una proposta que inclou un taller de construcció d'un mòbil de petit format perquè els més joves de la família s'enduguin un record.

Pel que fa a les propostes del programa Suport a la Creació del Territori Creatiu,han exhaurit, pràcticament, totes les sessions en els espectacles de pagament.

Així mateix, FiraTàrregaPro Catalan Arts també ha batut el rècord d'inscrits amb més de 1.200 programadors acreditats i una intensa activitat entre els diferents agents del sector a La Llotja, que ha acollit més d'una vintena d'activitats i sessions per a professionals. "Es confirma any rere any que és un hub de networking professional on s'engeguen projectes que dinamitzen el sector de les arts escèniques", ha dit Giribet.

Fi del concurs públic

FiraTàrrega s'acomiada de la 43a edició i, de moment, també de la seva directora artística els darrers 5 anys, Anna Giribet, que finalitza contracte. Durant el seu discurs de comiat ha posat especial èmfasi en la necessitat de recursos per potenciar les arts de carrer. "A nivell creatiu estem en molt bon moment, és una oportunitat que s'ha d'aprofitar", ha dit. Així mateix, ha fet una crida per vetllar per l'aparició de noves generacions i ha assegurat que FiraTàrrega ha de ser un dels promotors per donar-los veu.

Visiblement emocionada, Giribet també ha tret pit de la seva gestió al capdavant de la direcció. Recordant les dues edicions "difícils i dures" per la pandèmia, també ha considerat que el certamen ha demostrat ser un projecte consolidat. "Treballar amb previsió i una mirada estratègica dona els resultats esperats", ha afirmat.

Sigui com sigui, Giribet ha assegurat que intentarà continuar a peu de canó: "Hi ha períodes que s'han de deixar quan són amunt, però encara tinc ganes de més canya", ha conclòs. En aquest sentit, Giribet es tornarà a presentar al nou concurs públic, que es convocarà dimarts vinent, per seguir al capdavant de la direcció artística.

No només són quatre dies de programació

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha assegurat que la 43a edició del certamen ha estat "espectacular" i ha fet omplir de gom a gom els carrers de la capital de l'Urgell durant els quatre dies de fira. Tot i això, també ha subratllat que l'efecte 'fira' va més enllà i ha apuntat que el "moviment" que es genera a la ciutat durant els dies anteriors i posteriors de fira deixa una gran empremta econòmica a la ciutat en establiments de restauració i allotjaments, entre altres.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat