Extingits els dos incendis forestals de Tivissa

Extingits els dos incendis forestals de Tivissa
Els Bombers han donat per extingits aquest divendres a tres quarts de set de la tarda els dos incendis de Tivissa. Durant la jornada un total de 5 dotacions d'aigua, i EPAF i un vehicle lleuger de comandament han estat revisant el perímetre per descartar punts calents.

Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, el primer incendi, a la zona de Llumeners, declarat dijous a un quart d'una del migdia, ha afectat 1 hectàrea. El segon incendi, a 2,5 quilòmetres del primer, a la zona de Toa, es va declarar a les dos i vint de la tarda i ha afectat unes 7,2 hectàrees. Els Agents Rurals creuen que tots dos focs podrien haver estat ocasionats per un llamp.

En el primer foc hi van treballar fins a 30 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris que van aconseguir estabilitzar-lo passades les dos de la tarda i posteriorment controlar-lo a les quatre. El segon incendi va requerir la participació de 39 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris que van aconseguir estabilitzar-lo deu minuts abans de les sis de la tarda, i controlar-lo poc després de les set.

Els Agents Rurals informen que en ambdós casos es treballa amb la hipòtesi principal d'un llamp com a causant dels focs. Pel que fa al segon incendi, els Agents Rurals encara desenvolupen tasques d'investigació, ja que fins aquest divendres no s'ha pogut accedir a la zona de l'incendi.

El cos recorda que per dissabte es preveu l'activació del nivell 2 del Pla Alfa a 20 comarques per elevat perill d'incendi forestal. En aquest sentit es fa una crida a la prudència davant qualsevol activitat en el medi natural que pugui ocasionar un incendi i recorda trucar al 112 en el cas de veure una columna de fum.

Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha mantingut aquest divendres en prealerta el pla Infocat.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat