Featured

Detingut un lladre per assaltar a punta de ganivet tres agències de viatges a Barcelona

Detingut un lladre per assaltar a punta de ganivet tres agències de viatges a Barcelona
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de setembre un home relacionat amb tres robatoris violents a punta de ganivet a agències de viatges de Barcelona, entre el 24 de juliol i el 21 d'agost.

El pispa va robar 4.050 euros de la recaptació als establiments situats al districte de Sant Andreu. Utilitzava ganivets de grans dimensions i elements com perruques, caputxes i samarretes per ocultar el seu rostre. De fet, la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ja havia detingut el 25 d'agost el mateix lladre per intentar robar en una de les agències ja assaltades amb anterioritat. El 24 de juliol es va rebre la primera denúncia per robatori violent en una agència de viatges. L'autor duia una perruca, va asseure's en una cadira i va treure un ganivet.

El lladre va intimidar una treballadora perquè li donés els diners de la caixa, la va tancar a l'interior d'un quartet i va aprofitar per regirar els calaixos. L'home va endur-se 1.200 euros. El 16 d'agost es va tenir coneixement d'un altre cas molt similar, també a una agència de viatges de Sant Andreu. El lladre va accedir a l'agència amb la caputxa posada i de manera intimidant va exhibir directament l'arma blanca al mateix temps que demanava diners. En aquest cas, l'ara arrestat va demanar les claus de l'agència i va aprofitar per tancar als treballadors a l'interior i assegurar-se la seva fugida. Va aconseguir sostreure 2.700 euros.

Dies més tard, el 21 d'agost, el lladre es va dirigir a una altra agència de viatges del mateix districte barceloní. Va trucar al timbre exterior per accedir i la treballadora li va donar pas. Quan va accedir, va extreure d'una bossa que portava una arma blanca i a la vegada una samarreta per ocultar-se la cara i va sostreure 150 euros. Després d'intimidar a la treballadora perquè no sortís de l'interior, va marxar del lloc. L'autor fugia sempre a peu. Davant aquest fets, el 25 d'agost, els investigadors van tenir coneixement d'una detenció de la Guàrdia Urbana per una temptativa de robatori a una de les agències anteriorment saquejada, que podria estar relacionada amb els anteriors casos.

En aquest fet, el detingut es va dirigir cap a l'agència i va començar a forçar la porta d'accés per accedir a l'interior. La treballadora va intentar blocar la porta per impedir-ho. El detingut va insistir fins que va accedir a l'interior i va forcejar amb la víctima, a qui volia arraconar i portar fins a una zona on guardaven els diners. L'investigat semblava conèixer detalls de l'agència per la seva forma d'actuar. Finalment va ser detingut. Gràcies a aquesta identificació junt amb la investigació es van poder resoldre tres casos més al mateix districte.

Detingut a Cerdanyola del Vallès

Els Mossos van detenir a l'home, de 52 anys, el 6 de setembre i se li atribueixen en total quatre antecedents per robatori violent. El dia 8 de setembre va passar a disposició davant del jutjat de primera instància i instrucció 5 de Cerdanyola del Vallès, localitat on va ser detingut.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat