Featured

Exhibició de gamma extra a la diada del primer diumenge de Santa Tecla de Tarragona

Exhibició de gamma extra a la diada del primer diumenge de Santa Tecla de Tarragona
La plaça de la Font de Tarragona ha tornat a viure una diada castellera de gamma extra coincidint amb el primer diumenge de Santa Tecla. En segona ronda, els Castellers de Vilafranca han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles per segon cop aquesta temporada, mentre que la Colla Vella Xiquets de Valls ha completat un 4 de 9 net que ha desfermat l'eufòria dels de la camisa rosada.

Per la seva part, la Colla Jove de Tarragona ha fet la seva millor actuació des de la represa descarregant un 3 de 9 amb folre, un 2 de 9 amb folre i manilles i un 4 de 9 amb folre i manilles. Els Xiquets de Tarragona han descarregat els 3 i 4 de 9 amb folre però se'ls ha resistit el 4 de 9 i el 7 de 8, després que la canalla es fes enrere abans de carregar-los.

La pluja ha marcat l'inici de la diada del primer diumenge de Santa Tecla a Tarragona, que ha coincidit amb l'entrada a plaça de les colles participants i el sorteig de l'ordre de l'actuació. La tempesta però, s'ha esvaït poc després del Cant dels Segadors, donant pas a una diada que s'ha allargat poc més de quatre hores sota un sol de bat a bat.

Els encarregats d'obrir plaça han estat els Castellers de Vilafranca, que han descarregat el primer gamma extra de la jornada. Els de la camisa verda han completat un 2 de 9 amb folre i manilles especialment treballat en les crosses i en els segons. La Colla Jove Xiquets de Tarragona han descarregat el desè 3 de 9 amb folre de la temporada després de desmuntar-ne un peu. L'altra colla local, els Xiquets de Tarragona, han optat per descarregar la mateixa construcció en primera ronda, un castell que també han hagut de desmuntar-ne el peu. La Colla Vella Xiquets de Valls s'ha estrenat a la plaça tarragonina amb un 4 de 9 amb pilar molt treballat en la descàrrega i a la zona de dosos.

El 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 9 net, plats forts de la jornada

El plat fort de la jornada ha arribat a la segona ronda, moment en què la plaça ha emmudit mentre els Castellers de Vilafranca iniciaven el 3 de 10 amb folre i manilles. Aquesta ha estat la segona ocasió de la temporada que els Verds han optat per aquest castell, que ha quedat carregat després de trencar-se durant la descàrrega amb l'obertura de la pinya. Quan s'han recuperat els equips d'assistència mèdica a plaça, els del carrer del Cós del Bou han prosseguit amb un 2 de 9 amb folre que han descarregat amb rapidesa per part de la canalla. Els matalassers han trobat en aquest punt de la diada el seu primer entrebanc i han deixat en intent desmuntat el 4 de 9, després que la canalla es fes enrere just abans de coronar el castell. La Vella, per la seva part, ha tancat la segona ronda amb un dels altres castells destacats de la jornada, el 4 de 9 net, que ha desfermat l'eufòria dels de la camisa rosada.

En tercera ronda i després de la caiguda anterior, els Verds han descarregat plàcidament el 4 de 9 amb folre. La Jove, en canvi, ha intentat recuperar el 5 de 9 amb folre, que no aconseguia descarregar des d'abans de la pandèmia. Tot i això, ha quedat en un intent desmuntat. Seguidament, els Xiquets de Tarragona han descarregat per segon cop aquesta temporada el 4 de 9 amb folre, mentre que la Vella ha completat el 3 de 9 amb folre.

Les colles locals han estat les úniques que han utilitzat la quarta i cinquena ronda de la diada a la plaça de la Font. Ara bé, només els de la camisa lila han aconseguit descarregar un castell, concretament el 4 de 9 amb folre, mentre que els Xiquets de Tarragona han tornat a ensopegar amb dos intents desmuntats del 7 de 8, un castell que només han aconseguit descarregar a la festa major de Vila-seca aquesta temporada.

D'aquesta manera, tan sols la Vella i la Jove han enlairat pilars, amb un 7 amb folre i un 6 carregat respectivament per donar per tancada la diada d'aquest diumenge. D'altra banda, les quatre colles tarragonines tenen per endavant dues cites més per demostrar la feina feta als assajos en el marc de les festes de Santa Tecla, dissabte vinent en honor a la patrona de la ciutat i la diada de la Mercè i els pilars caminant.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat